ארגון הנכים בישראל המיוחד
צור קשרדלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked

גזרות - תנאי העסקת עובדים זרים

משרד התמ"ת פרסם בתחילת דצמבר תנאים חדשים להעסקת עובדים זרים.
תנאים אלה באו בכפוף לדיונים רבים שהיו בכנסת בוועדת עובדים זרים.

 

בואו תסבירו לי את הגזרה הזו :
לשכה פרטית אינה רשאית לגבות תשלום כלשהו מהמעסיק או מהעובד הזר בגין עצם הרישום.
הלשכה כן רשאית לגבות עד 70 ₪ לחודש מהמעסיק עבור שירותים שהיא חייבת לספק, כגון ביקורים רבעוניים בבית המטופל, סיוע בפתרון בעיות בהעסקה, סיוע בהסדרת ביטוחים ובהארכת תוקף התרים ואשרות וכדו'.
כן הלשכה רשאית לגבות עד 2000 ₪ מהמעסיק במקרה של תיווך/השמה של עובד זר חדש לעבודה אצלו הלשכה לא תהיה רשאית לגבות סכום נוסף מהמעסיק בעד תיווך, גם אם היא תתווך לו עובד זר חילופי, וזאת עד לסוף שנת 2009.
הלשכה אינה רשאית לגבות סכום כלשהוא מעובד זר בעד פעולת תיווך/השמה שבוצעה לאחר הגעתו של העובד לישראל. פורטוקולים הוועדות כאן
 
מדוע נכה המעסיק עובד זר צריך לשלם לחברת השמה עד 2000 שקל לשנה להשמת עובד זר חדש + 70 שקל כל חודש? מהיכן יביא הנכה את הסכום הנדרש ? מקיצבת השר"מ שלא מספיקה לו לשלם את משכורת ותנאים של העובד זר?
או מכיסם של אותם אנשים ועמותות נכים שישבו בועדות אלה ואפשרו גזרות אלו על הנכים
רשימת כל הלשכות המעסיקות עובדים זרים כחוק היום כאן בקישור זה
 
ביום שלישי 16/12/08 התקיים דיון בוועדת עובדים זרים של הכנסת בראשות רן כהן אשר בוועדות קודמות השית את תשלומים אלה על הנכים למרות התנגדות נציגי הנכים אשר נכחו באולם. הנכים באולם מחו על הכוונה להשית את התשלומים על הנכים אך רן כהן יו"ר הוועדה אמר שאין לו אפשרות כיום מאחר והחוק אושר והובא לכנסת והוא כבר חוק. נציגי הנכים ניסו לדחות את יישום החוק לפחות עד לאחר הבחירות.
נראה על פניו שלא ידחה יישום החוק. בוועדה נכחו גם נציגי קו לעובד שקיבלו מקלחת צוננת מנציגי הנכים בין הייתר אפילו מיואב קריים אשר צידד בעבודתם של חברי קו לעובד, אך שזה מגיע להגנה על עובדים זרים שהתעללו בנכים/קשישים מטופלים זה אבסורד זו פגיעה!

הוא תקף יחד עם שאר הנציגים את נציגי קו לעובד, ובשיחה אישית הצדיקה נציגת קו לעובד את הקו שהם עובדים בו שצריך לשלם שכר עובד אפילו והוא התעלל הוא אמור לקבל שכר עבור ההתעללות רק אם יוכח במשטרה שאכן היתה התעללות ויוגש כתב אישום רק אז ישללו זכויות העובד הזר, הטענה הבסיסית של קו לעובד היא שזכויות העובדים הזרים הם כזכויות כל עובד ישראלי גם הלשכות המעסיקות עובדים זרים הם שורש כל הרע הם מעוניינים להנות מכל העולמות, הם מתנגדות לוותר על התשלומים המגיעים להם על פי חוק מהנכים/ קשישים המטופלים. ועוד לא הוספנו על הילדים הנכים אשר זקוקים ומקבלים אישור לעובד זר אך כל האחזקת העובד משכורת ועוד תוספות מפה ומשם מוטלת על ההורים בלבד כאילו שהם אשמים שיש להם ילד נכה המדינה מתנערת, וראה איזה פלא שהילד הופך לבגיר פתאום זכויות קצבת השר"מ מגיעות לו ביום שני ה 22/12/08 בשעה 9:00 בוועדת רווחה של הכנסת ייתקיים דיון בנושא קצבת שר"מ רוב הארגונים וראשיהם מתכוונים להגיע נקווה שמשם תצא הבשורה לפחות יתנו לנכים תוספת לקצבת שר"מ
אגב מי שלא יודע עובד זר צריך לעבוד 8 שעות מעבר לשעות אלה הוא זכאי לגמול עבור שעות נוספות וכל זאת ע"פ רצון אלו ש"דואגים " לעובדים שרוממות הצדק בגרונם (קו לעובד) רק שהם שכחו אי שם בפינה את אחיהם הישראלים שאותם הם דופקים ועליהם לא מגינים שהם יגנו על עצמם כאן מתבטא הגועל נפש הישראלי
אם דואגים (בצדק) לצד אחד צריך גם לדאוג לצד האחר שלא ידפק, וכמובן הם לא מכירים את הביטוי "עניי עירך קודמים".
 

‏‏‏‏ז' כסלו תשס"ט
‏04 דצמבר 2008
דף מידע למעסיקים- עובדים זרים בענף הסיעוד
 
להלן מידע חשוב ביותר בעניין שינוי שיטת ההעסקה והרישום של מעסיקים ועובדים זרים בענף הסיעוד. מידע זה עלול להשפיע על זכותך להמשיך להעסיק עובד זר וכן על מעמדו והמשך שהותו בישראל של העובד שהינך מעסיק!

 

  • על פי שיטת ההעסקה החדשה לעובדים זרים בענף הסיעוד, כל עובד זר וכל מעסיק סיעודי חייב להיות רשום בלשכה פרטית בעלת רישיון והיתר חדש בענף הסיעוד. לחץ כאן לרשימת הלשכות הפרטיות החדשות.
  • לצורך הרישום האמור, על העובד והמעסיק ליצור קשר עם אחת הלשכות הפרטיות המורשות ולחתום על טופס בקשה להירשם בלשכה.
    מיד לאחר החתימה על הטופס, על הלשכה למסור לעובד ולמעסיק מכתב השמה בעברית ובשפה שהעובד הזר מבין, המאשר כי העובד והמעסיק נרשמו בלשכה.
  • חשוב ביותר לשמור על מכתב ההשמה המהווה אישור כי המעסיק והעובד נרשמו כדין בלשכה.
  • מעסיק שלא נרשם בלשכה פרטית עד ליום 15.1.09 לא יהא רשאי להמשיך להעסיק עובד זר, ועובד זר לסיעוד שלא נרשם בלשכה פרטית עד לתאריך האמור לא יהא רשאי להמשיך לעבוד בישראל.
  • לשכה פרטית אינה רשאית לגבות תשלום כלשהו מהמעסיק או מהעובד הזר בגין עצם הרישום.
    הלשכה כן רשאית לגבות עד 70 ₪ לחודש מהמעסיק עבור שירותים שהיא חייבת לספק, כגון ביקורים רבעוניים בבית המטופל,
    סיוע בפתרון בעיות בהעסקה, סיוע בהסדרת ביטוחים ובהארכת תוקף התרים ואשרות וכדו'.
    כן הלשכה רשאית לגבות עד 2000 ₪ מהמעסיק במקרה של תיווך/השמה של עובד זר חדש לעבודה אצלו הלשכה לא תהיה רשאית לגבות סכום נוסף מהמעסיק בעד תיווך, גם אם היא תתווך לו עובד זר חילופי, וזאת עד לסוף שנת 2009. הלשכה אינה רשאית לגבות סכום כלשהוא מעובד זר בעד פעולת תיווך/השמה שבוצעה לאחר הגעתו של העובד לישראל.
  • רישום עובד בלשכה פרטית אינו כובל את המעסיק או את העובד ללשכה, ושניהם רשאים לעזוב לשכה פרטית ולעבור להירשם אצל לשכה פרטית אחרת ללא הגבלה.
  • הלשכה הפרטית תעביר לרשות ההגירה במשרד הפנים את פרטי העובדים הזרים והמעסיקים שנרשמו אצלה.
    הרשות תבדוק את הפרטים ותודיע ללשכה - בד"כ תוך 7 ימים- אם היא מאשרת את ההעסקה המדווחת אם לאו.
    הלשכה תעביר את תשובת הרשות לעובד ולמעסיק. אם הרשות לא אישרה את ההעסקה, יהא על המעסיק והעובד להפסיק את ההעסקה ולפעול בהתאם לרשום בהודעת הרשות.
  • פיטר המעסיק את עובדו הזר, או עזב העובד הזר את המעסיק, על המעסיק לדווח על כך ללשכה ולקבל מכתב השמה חדש.
    הלשכה תדווח על השינוי לרשות ההגירה והמעסיק אינו צריך להגיע לרשות ההגירה במשרד הפנים כדי לרשום את השינוי, כל עוד אשרת העבודה של העובד המועסק על ידו בתוקף.
  • חשוב מאוד לפנות ללשכה פרטית לצורך הסדרת הרישום באופן מיידי ולא יאוחר מיום 15.1.09!!
  • פרטים נוספים ועדכונים בקשר לשיטת ההעסקה החדשה של עובדים זרים בענף הסיעוד יתפרסמו באתר זה.
  • להלן פירוט חובות הלשכות הפרטיות המורשות בהתאם לשיטת ההעסקה החדשה:
  1. תיווך עובדים - הלשכה תבחר את העובד תוך עמידה על יכולותיו והתאמתו למעסיק בפרט ולתחום הסיעוד בכלל ותמסור למעסיק המיועד פרטים אודות הכשרתו וכישוריו של העובד.
  2. הכשרת עובדים - הלשכה תקיים הכשרה והדרכה של העובד לעבודה בענף הסיעוד טרם השמתו בעבודה וכן עליה להדריך את העובד לטפל בצרכים המיוחדים של המעסיק אצלו הוא מועסק.
  3. חוזה העסקה לדוגמה - הלשכה תכין חוזה העסקה, שיינתן למעסיק ולעובד. נוסח החוזה יוגש עם אישור מטעם עורך דין כי הוא בדק את החוזה ומאשר כי הוראותיו תואמות את דיני העבודה בישראל, וכמו-כן את הנהלים וההתחייבויות החלים על מעסיקים ולשכות פרטיות בכל הקשור להעסקת עובדים זרים בענף הסיעוד.
  4. סיוע בהסדרת ביטוחים ותשלומים - הלשכה תגיש למעסיק עזרה בהסדרת תשלום הביטוח הרפואי והביטוח הלאומי וכן תסייע לעובד (או ליורשיו) במקרים של הגשת תביעה לחברת הביטוח/ביטוח לאומי.
  5. סיוע בקשר להיתרים – הלשכה תסייע למעסיקים להגיש בקשות להיתרים להעסקת עובדים זרים בענף הסיעוד ולהאריך את תוקף ההיתרים שבידיהם.
  6. סיוע בקשר לאשרות – הלשכה תסייע לעובד בכל הקשור להסדרתם ולהארכתם של אשרות עבודה ודרכונים ובכלל זה בהסדרת אינטר ויזות לפי הצורך.
  7. סיוע במקרים של חולי או פטירה של העובד – חלה העובד, הלשכה תסייע לו ולמעסיקו מול הגורמים הרפואיים ומול חברת הביטוח.במקרים של פטירת העובד, תדווח הלשכה לממונה ולשגרירות ארצו של העובד בישראל בהקדם האפשר ותסייע ככול שיידרש בסידורים שלאחר המוות.
  8. וידוא ודיווח על ביצוע תשלומים - הלשכה תוודא תשלומי המעביד לביטוח הרפואי ותדווח לממונה על כל מקרה של אי ביצוע תשלום כנדרש וכן על אי תשלום שכר או אי מילוי תנאי ההעסקה.
  9. ביקורי עו"ס קודם ביצוע ההשמה - עובד סוציאלי מטעם הלשכה יגיע לבית המטופל על מנת לאבחן את סוג השירות הנדרש והתנאיםהמוצעים לעובד הסיעודי הזר, לפחות פעם אחת קודם השמת עובד זר אצלו וזאת לצורך עמידה על צרכיו והתאמת העובד לצורכי המטופל.
  10. ביקורי עו"ס בחודש ההעסקה הראשון - עובד סוציאלי מטעם הלשכה יקיים מעקב אחר עבודת העובד הזר בשירות המטופל ויוודא,בין היתר על ידי קיום שיחות עם המטופל והעובד בעת ביקורו בבית המטופל, תוך 20 יום מיום השמת עובד חדש בבית המטופל, את קליטתו הנאותה.
  11. ביקורי עו"ס בהמשך ההעסקה - עובד סוציאלי מטעם הלשכה יבקר בבית המטופל במשך ההעסקה, ככול שיידרש ולפחות פעם אחת בכל שלושה חודשים,כדי להדריך את העובד בדבר הטיפול, להדריך את המעסיק בדבר זכויותיו של העובד, לפתור בעיות נקודתיות וליידע את העובד בדבר הדרכים לפנייה לממונה על זכויות העובדים הזרים.
  12. דו"חות סוציאליים - העובד הסוציאלי ירשום דו"ח בכתב, חתום על ידו, לאחר כל ביקור בבית המטופל כאמור לעיל ובו סיכום ממצאי הביקור.
    הדו"ח ייחתם גם בידי העובד הסוציאלי האחראי, יתויק בתיק המטופל בלשכה ויימסר לביקורת יחידת הסמך לפי דרישה.
  13. דיווחים רבעוניים לממונה - על הלשכה להעביר לממונה דיווח רבעוני בתאריכים 1.1, 1.4., 1.7. ו-1.10 של כל שנה, חתום על ידי העובד הסוציאלי האחראי,המרכז את כלל הביקורים שערך עובד סוציאלי אצל כל מעסיק באותו רבעון.
  14. דיווח על ממצאים חריגים - קיים חשש לאלימות, הטרדה מינית, העסקת העובד הזר שלא במתן טיפול סיעודי למטופל או אירוע חריג או הפרה חמורה אחרת מצד העובד או מעסיק, חובה על העובד הסוציאלי האחראי ועל מנכ"ל הלשכה לדווח בכתב ובאופן מיידי על כך לממונה. אין באמור לגרוע מכל חובה המוטלת על עו"ס או אדם אחר לדווח לרשויות אכיפה אחרות בהתאם לסוג האירוע או ההפרה.
  15. איתור מעסיקים - במקרה בו הופסק עבודתו של העובד הזר או במקרה והמעסיק ו/או העובד הזר מעוניין במעבר העובד לעבודה אצל מעסיק אחר הרשום באותה לשכה, חלה על הלשכה חובה לאתר עבור העובד הזר מקומות עבודה שהיא מבקשת להציע לו.
  16. רישום עובדים ומעסיקים ושינויים בהעסקה - הלשכה תרשום עובדים ומעסיקים בענף הסיעוד ותדווח לרשות על הרישום ועל כל שינוי בהעסקה וכן תנפיק לעובדים ולמעסיקים מכתב השמה המהווה אישור על רישום העובד והמעסיק בלשכה כדין.

תודה לממשלת ישראל על הגזרות החדשות שהפלתם על כלל הנכים בישראל ,
ובמיוחד תודה לשר התמ"ת אלי ישי הדואג לשכבות החלשות להחליש אותם עוד יותר בחקיקה
ולו רק בגלל זה אנו הנכים חייבים הכוח בכנסת שיוכל להסיר את העוולות הנוראות האלה הנוחתות עלינו הנכים מבלי משים!!!!!
אין ברירה אחרת..

עבור לתוכן העמוד